Green Terrace  - Projekti
HR EN

Green Terrace - Projekti

Atraktivni stambeni projekt Green Terrace, nalik atraktivnoj vili, gradi se u ulici Kraljevec u Zagrebu, nedaleko od Britanskog trga, u mirnoj rezidencijalnoj zoni gdje prevladavaju obiteljske kuće iz prošlog stoljeća. U tijeku je zadnja faza gradnje i slijede unutarnji radovi, uređenje okućnice i završetak fasade. Planirani završetak bit će za koji mjesec, u travnju.

Riječ je o objektu koji ima oko 1200 četvornih metara bruto površine i sa šest luksuznih stanova. Najmanji stan je veličine 95 m2, četiri stana su oko 140 m2 i najveći je velik 230 m2. Glavna odlika projekta je da ova lokacija nudi rijetku dualnost života u centru grada, i istovremeno u zelenoj, mirnoj zoni.
U tom segmentu, radi se o jednoj od najboljih lokacija u Zagrebu, jer je ulica Kraljevec s jedne strane u blizini svim gradskim sadržajima, a s druge ima mir, zelenilo, šumu i lako dostupne šetnice na Tuškancu i Sljeme koji ostavljaju dojam mirnijeg, lagodnijeg i opuštenijeg života dalje od središta grada. Upravo iz ovog razloga, bila nam je važna u projektu realizacija velikih terasa s kojih pucaju pogledi na zeleni krajolik mikrolokacije, i od tuda ime Green Terrace - kaže Goran Turkić, direktor tvrtke Angora projekt, koja je investitor, te dodaje kako su lijepe, velike i korisne zelene terase prosječne veličine od 20 do 40 četvornih metara.
Ovaj zeleni element prožima se i kroz sami objekt uz elemente vertikalnih vrtova u zajedničkim hodnicima i zelenila na terasama koji unose vanjski element mikrolokacije u sami objekt.
Posebnost zgrade su uz terase, veliki otvori i visoki stropovi koji osiguravaju puno prirodnog svijetla. Uz standardna troslojna low-e stakla, objekt ima i Sunguard stakla sa stopsol reflektirajućim premazom koja osim što su odličnog izgleda, štite od sunca i osiguravaju visoku propusnost svjetlosti dok istovremeno sprječava prolaz topline koja nastaje u toplim danima, što umanjuje troškove energije za hlađenje i čini prostor ugodnijim i zdravijim za život.

Mali broj stanova osigurava visoku kvalitetu življenja s minimalno tri otvorene strane svijeta i samo jednim ili ni jednim susjednom na katu. Objekt je tehnološki vrlo napredan. Grijanje je optimizirano tako da imamo podno grijanje u zajedničkim prostorijama, hodnicima, boravku, kuhinji i kupaonicama i standardno grijanje na radijatore u spavaćim sobama. Hlađenje je riješeno putem multisplit sustava koji se nalazi u spuštenom stropu i pokriva sve dijelove stana i sve sobe te se nigdje ne vidi klima jedinica - objašnjava Goran Turkić uz napomenu da se parametri grijanja i hlađenja mogu povezati u sustave pametne kuće i pratiti putem aplikacije

Polako ulaze u fazu unutarnjih radova te planiraju, dodaje G. Turkić, završavati stanove sukladno pomno razvijenim renderima koji reflektiraju materijale i opremu suvremenog života u metropoli. Ako se na primjer pojavi neki kupac sada, prije završetka stana, mogu ugraditi materijale po njegovoj želji. Penthouse stan već je takva iznimka jer su ga prodali njihovom od ranije poznatom kupcu koji je bio upoznat s razvojem projekta te u tom stanu završavaju prostor u suradnji s njegovim i njihovim arhitektima.
Ima puno interesa za stanovima, ali još nismo službeno pokrenuli prodaju koja će krenuti 15. veljače. Cijena kvadrata je u rasponu od 3.500 eura do 4.000 eura po četvornom metru.

Izvođač radova je tvrtka Terra Plant, jedna od najkvalitetnijih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj. Arhitekti su Iqon studio projects, čiji su glavni arhitekti Ivan Mladina i Ana Iskra Andabaka te dizajner Toni Guina.

 

 

 

Green Terrace
Broj stanova: 6
Broj katova: 2

Angora Projekt © 2016 Sva prava pridržana.